Van Haga: 'Corona is alleen een A-ziekte omdat dit het kabinet voordelen oplevert'

Van Haga: 'Corona is alleen een A-ziekte omdat dit het kabinet voordelen oplevert'

Wybren van Haga (BVNL) in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Wybren van Haga vindt het belachelijk dat het coronavirus / Covid-19 geclassificeerd wordt als een A-status ziekte. De BVNL-leider vindt namelijk dat de feiten er helemaal niet op duiden dat het zo'n ernstige ziekte is. Waarom het officieel dan wel een A-ziekte is? Puur om politieke redenen, aldus Van Haga.

Er zijn steeds meer politici die zich afvragen waarom het coronavirus (Covid-19) officieel beschouwd wordt als een klasse-A ziekte. Ook Wybren van Haga vindt dat vreemd. Want, stelt de BVNL-leider, zelfs ziektes die véél gevaarlijker zijn worden maar geclassificeerd als een B-virus. Denk daarbij onder meer aan TBC én de pest.

Ja, de pést:

MERS, Sars, en Ebola staan op de internationale lijst aangemerkt als A-ziektes. Dat is niet zo gek want die ziektes hebben een sterftecijfer van - vaak - rond de 50%. Voor het coronavirus geldt dat, aldus Van Haga, bepaald niet. Ja, natuurlijk kan corona heel verschrikkelijk zijn voor bepaalde mensen - zeker voor patiënten met onderliggend lijden - maar het is volstrekt onzinnig om te doen alsof corona vergelijkbaar is met een ziekte waaraan 50% van de besmette personen overlijdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer