PVV geeft ChristenUnie de wind van voren: 'Het is een hypocriete partij van uitsluiters!'

PVV geeft ChristenUnie de wind van voren: 'Het is een hypocriete partij van uitsluiters!'

Gert-Jan Segers in de Tweede Kamer, met in zijn kielzog fractiegenoot Joel Voordewind. © DDS.

ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf zegt zich te bekommeren om "afgehaakt Nederland": burgers die het vertrouwen in de democratie kwijt zijn geraakt. PVV-Kamerlid Martin Bosma wijst haar op het feit dat juist die groep PVV stemt en dat haar eigen partij tijdens de verkiezingen juist die groep keihard de rug toekeert.

In dit filmpje is te zien hoe Bosma mevrouw Van der Graaf aanpakt. Dan is het ineens voor Van der Graaf ontzettend belangrijk dat lokale partijen zélf een afweging maken in of ze samen willen werken met de PVV of niet. Een ontzettend slap antwoord natuurlijk.

Voor de ChristenUnie was die afgang kennelijk nog niet erg genoeg, want de 'discussie' werd verder gevoerd op Twitter. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers presteert het om te wrijven in een vlek. In reactie op de retweet van PVV-Kamerlid Harm Beertema zegt Segers het volgende:

Segers is de man die zei niet in een kabinet-Rutte IV te zullen stappen. "Daarvoor is er gewoon te veel gebeurd", gaf hij volgens RTL Nieuws als reden. En kijk nou waar zijn partij nu deel van uitmaakt...

Vervolgens probeert hij onder de term 'uitsluiten' te komen en noemt het liever "niet geloofwaardig en wenselijk" om met de PVV samen te werken. Leuk frame, maar dat komt toch echt gewoon op uitsluiten neer. Want wat voor een effect heeft zo'n uitspraak in de praktijk? "De ChristenUnie heeft de lokale afdeling in Den Helder te verstaan gegeven dat die niet met de PVV een college kan vormen", aldus De Telegraaf in 2018.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De ChristenUnie zit gewoon aantoonbaar te liegen en probeert zich voor te doen als een reddende engel van de democratie, terwijl het die zelf helpt af te breken. Een gezegend Pasen meneer Segers! Lees de Bijbel er nog eens een keer goed op na, want wat de ChristenUnie hier aan het doen is lijkt niet helemaal in overeenstemming met wat in dat boek wordt gepredikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer