Over ons

De Dagelijkse Standaard is een nieuws- en opinieweblog dat bovenop het nieuws zit, zelf nieuws brengt en commentaar en achtergronden levert bij het nieuws. De website is in 2009 opgericht en heeft sinds die tijd altijd een duidelijke rechtsliberale signatuur gehad. Een rotsvast profiel waar we trots op zijn.

Wij geloven in een eerlijk verslag van het nieuws, en wij zijn inhoudelijk onafhankelijk. Maar wij verwarren deze twee kernwaarden niet met politieke neutraliteit. Vele nieuwsmedia hebben geprobeerd om van neutrale berichtgeving hun handelsmerk te maken, en evenzoveel nieuwsmedia zijn hiermee de mist ingegaan. Want je kan het in je erecode laten opschrijven, maar uiteindelijk wordt het nieuws gemaakt door journalisten – door mensen. En mensen zijn niet politiek-neutraal, hoe zeer ze ook proberen het wel te zijn.

Wij doen daar niet aan mee – we zijn daarom hard, maar niet oneerlijk. Rechtdoorzee, maar niet grofgebekt. Gebalanceerd, maar niet objectief. Dat is de DDS-methode, en we kijken er naar uit om die nog vele jaren toe te mogen passen op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen van Nederland, Europa en de rest van de wereld.