Kille dierenactivisten vermoorden in koelen bloede 183 eenden

Kille dierenactivisten vermoorden in koelen bloede 183 eenden

Kuikens op een eendenboerderij. Bron: Shutterstock.

Op een Vlaamse vogelboerderij zijn 183 eenden om het leven gekomen na een bezetting van zogenaamde dierenliefhebbers. Door alle stress die de illegale actie van deze zelfbenoemde dierenvrienden met zich meebracht, zijn de eenden massaal door stress om het leven gekomen.

De meeste vormen van activisten vandaag gaan helemaal niet om het bereiken van een resultaat. Die acties draaien alleen om het tonen van de deugkaarten: laten zien dat je aan de goede kant van de geschiedenis staat, wat de gevolgen ook mogen zijn. Als er iets verandert, dan mooi. Zo niet, dan misschien nog wel beter: dan kan je volgende week nóg een keertje komen demonstreren of dreigbezetten.

Neem bijvoorbeeld een eendenboerderij in het Vlaamse plaatsje Bekegem. Die werd afgelopen weekend binnengevallen door een deugend klinkende verzetsgroep genaamd 'Animal Resistance'. Maar ze hadden zichzelf beter de Animal Killer Squad kunnen noemen, want dankzij hun moreel-ethische verantwoording boerderijkraak zijn er bijna tweehonderd eenden op hun ellendige manier aan hun einde gekomen. Lekker zinvol dus, die bezetting:

"Dit was een zeer domme actie”, zegt eigenaar Filip Callemeyn daags nadien. “In de stal waar de activisten zich hebben vastgeketend aan de kooien, is bijna de helft van mijn dieren gestorven. Dat zijn meer dan 180 eenden die door de stress een hartaanval hebben gekregen.”

Over het standpunt van de activisten, dat het produceren van foie gras stante pede verboden moet worden, wil Callemeyn niet uitweiden. “Daar kunnen we lang over discussiëren. We hebben niet dezelfde mening, maar daar gaat het nu niet om.” Het is de manier waarop die de man tegen de borst stuit. “Als zo’n massa mensen in witte pakken plots met veel lawaai binnenstormt in de stal en continue foto’s neemt met flitslichten, schieten die dieren in blinde paniek. Ze proberen dan weg te geraken en in die chaos vertrappelen en verwonden ze elkaar tot bloedens toe. Die verwondingen zijn nog het minste, een eend kan dat wel te boven komen. Het is vooral de stress die hen uiteindelijk te veel wordt."

Fijn hè? Met zulke dierenvrienden hebben onze viervoetige vrienden geen vijanden meer nodig!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer