Jan Roos: "Voor één partij ben ik echt bang... D66"

Jan Roos: "Voor één partij ben ik echt bang... D66"

Jan Roos ziet het kabinet Pechtold I/Rutte III totaal niet zitten. En dat is niet zo gek.

"Als de formatie eindelijk lukt hebben we een coalitie van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie," begint Jan Roos zijn nieuwe vlog. "Ik vind het vier keer niks, maar voor één partij ben ik echt bang. Niet voor de strandballetjes van de VVD die met iedere wind meewaaien. Niet voor het CDA dat koersloos ronddobbert op de golven van vraag en aanbod. En ook niet voor de lieverds van de ChristenUnie."

Dan blijft er dus nog maar één partij over: D66.

"Het engste en gevaarlijkste partijtje is die van die andere gelovige, D66. Hun evangelie is niet beperkt tot eeuwige trouw aan de Europese Unie, maar hun geloof is vooral heel radicaal in het eigen gelijk," gaat Roos verder. "Hoofdman van deze club der narcisten is natuurlijk Kereltje Pechtold. De man die tijdens zijn eigen speeches het zelf moeilijk droog houdt. Dat Alexander gewoon doet waar hij zin in heeft maakt in de partij helemaal niets uit. Zijn discipelen in de Kamer zullen daar nooit vraagtekens bij plaatsen. Ook niet toen Pechtold de kroonjuwelen van zijn partij, het referendum, bij het grofvuil zette. Bestuurlijke vernieuwing, allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het volk moet zich niet met de koers van het Heilige Grote Europese Rijk gaan bemoeien."

Met andere woorden, D66'ers gedragen zich als leden van een sekte. Ze aanbidden hun glorieuze leider die kan doen en laten wat hij wil. Zijn woord is wet, zijn ideeën zijn Het Evangelie.

"Wat ook geen wanklank oplevert is het zotte voorstel van oud-journaal presentatrice en nu Kamerlid voor de Democraten uit 1966, Pia Dijkstra, om onze ingewanden staatseigendom te maken," gaat Roos verder. "Dit verplichte orgaandonorschap was 'een overwinning voor de partij.' Dat ze liberalen zijn en dus voor de vrijheid van het individu zouden moeten zijn, laat staan de toe-eigening van het menselijk lichaam door de overheid, deed er weer eens niet toe. Als D66 zegt dat het goed is dan is het goed. De integriteit van het lichaam is dan niet meer zo belangrijk."

Natuurlijk is de orgaandonorwet een enorme flop. Dijkstra en Pechtold zullen geschrokken zijn, maar het blijkt namelijk dat mensen graag zélf over hun lichaam willen beschikken. Daardoor zijn er nu 170.000 meer mensen die aan hebben gegeven hun organen niet beschikbaar te stellen voor donatie. Roos:

"Zijn deze mensen asociaal? Geven ze niet om een ander na hun dood? Dat denk ik niet. Ze laten zich geen keuze opdringen door arrogante nepliberalen en de boven ons gestelde fopdemocraten van D66."

Zo. Die kan Kereltje Pechtold in zijn zak steken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer