Daar zijn ze weer! Viruswaarheid gaat in beroep

Daar zijn ze weer! Viruswaarheid gaat in beroep

Viruswaarheid-voorman Willem Engel Bron: YouTube: Rijnmond

De kornuiten van de protestgroep Viruswaarheid zijn nog lang niet uitgeprocedeerd. Zij hebben namelijk besloten om in beroep te gaan tegen het vonnis van de rechter in Amsterdam, die heeft bepaald dat het dragen van een mondkapje in drukke gebieden verplicht blijft.

En daar zijn de lieden van Viruswaarheid het blijkbaar niet mee eens. Ook ondernemer Ab Gietelink is niet tevreden over het vonnis en gaat in beroep. Volgens WNL vinden beide partijen dat er door de 'mondkapjesplicht' inbreuk wordt gedaan op hun grondrechten.

"De rechter kwam in het kort geding tot de conclusie dat de verplichting niet onrechtmatig is. Sinds 5 augustus geldt dit in onder meer het Wallengebied, de Kalverstraat en op de Albert Cuypmarkt."

Amsterdam is echter niet de enige stad waar wordt geëxperimenteerd met de mondkapjesverplichting. Ook in Rotterdam is het dragen van een mondkapje in drukke gebieden verplicht. De omroep weet nog wel te melden dat er in de hoofdstad op één dag 148 boeten zijn uitgedeeld.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer