Celstraf en taakstraf voor demonstranten na rellen Den Haag

Celstraf en taakstraf voor demonstranten na rellen Den Haag

Robert Hoetink / Shutterstock.com

Twee mannen die vorige week actief deelnamen aan de rellen in Den Haag tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen, zijn door de rechter berecht. De heren kregen een celstraf en een taakstraf opgelegd.

Een 39-jarige Groninger is door de rechter tot acht weken cel veroordeeld. Deze meneer zou zand en grind in het gezicht van een politieagent hebben gegooid. Van de acht weken cel zijn er vier voorwaardelijk.

Een andere man, een 45-jarige Leidschendammer heeft 150 uur taakstraf gekregen. Hij zou een fiets van een politieagent hebben omgetrapt, waarbij de agent letsel aan zijn scheenbeen opliep.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk al aangegeven ook de rellen in z'n geheel te gaan onderzoeken. Volgens de Telegraaf deed het OM dat in de vorm van een tweet. "We doen onderzoek naar wie deze mensen zijn. Er is geen enkel excuus voor geweld tegen de politie."

En dat is natuurlijk volkomen terecht. Geweld tegen wie dan ook is altijd fout. Geweld is een opzichzelfstaande gruwel. Daar kan absoluut nooit een excuus voor zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer