Als een raket! FVD in nieuwe Peilingwijzer op 7 tot 9 zetels!

Als een raket! FVD in nieuwe Peilingwijzer op 7 tot 9 zetels!

Thierry Baudet en Theo Hiddema stijgen maar door. Nog even en FVD heeft de PvdA bijgehaald.

Op deze Prinsjesdag heeft de Peilingwijzer zijn nieuwe peiling online gezet. Het resultaat van de peiling zal als een enorme schok komen voor het partijkartel. Volgens de peiler, die samenwerkt met de ultralinkse staatsomroep de NOS, blijft Forum voor Democratie namelijk maar stijgen. Op dit moment zou zo'n 5 procent van de stemgerechtigden op Baudet en Hiddema stemmen. Dat komt neer op ergens tussen de 7 en 9 zetels.

Bij de verkiezingen van maart kwam FVD de Tweede Kamer binnen met twee zetels. Je hebt het dus over een verviervoudiging.

Screen Shot 2017-09-19 at 09.24.23

Uit de peiling blijkt dat steun voor alle partijen nagenoeg hetzelfde blijft (vergeleken met de vorige peiling). Het enige "substantiële verschil" is dus de stijging van Forum voor Democratie. Die blijft maar doorgaan. En doorgaan. En doorgaan. Hierdoor is FVD nu virtueel de achtste partij van het land. Baudet en Hiddema laten de ChristenUnie (coalitiepartner!), de Partij voor de Dieren, 50Plus, de SGP én DENK al achter zich.

En de rek is er nog lang niet uit. Ook de PvdA (9 tot 11 zetels) en de SP (10 tot 12 zetels) zijn in zicht voor FVD. Nog even en ook die partijen worden ingehaald waardoor FVD officieel een speler van formaat is geworden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer