SGP'er woest op spektakelstuk The Passion: 'Godslasterlijke drek!'

SGP'er woest op spektakelstuk The Passion: 'Godslasterlijke drek!'

Hoewel The Passion door de culturele elites zo ongeveer gepusht wordt als het belangrijkste christelijke culturele fenomeen in ons land denken conservatieve christenen daar heel anders over. Als zij naar de show kijken schrikken ze zich namelijk kapot. "Godslasterlijke drek!" noemen ze het.

We moeten de jaarlijkse musical die The Passion heet allemaal heel mooi vinden. Jezus wordt er steevast in afgebeeld als een moderne motivation speaker. Een soort van Tony Robbins, maar dan zonder welke kennis, diepgang, en psychologische kunde dan ook.

Gek genoeg denken religieuze christenen toch heel anders over die show. SGP'er Christian Hovestadt fileert The Passion totaal op Twitter. Want in zijn ogen is het niet meer of minder dan vullis.

"Wat een Godslasterlijke drek is The Passion," schrijft de conservatieve christen op Twitter. "Gods rechtvaardigende liefde door het zenden van Zijn zoon en het onvoorwaardelijke bilijken van Gods recht door Jezus, verworden tot een 3e-rangs toneelstuk. "

Dat is al hard genoeg. Maar hij was nog niet klaar. Want hij sluit af met één keiharde, heldere zin: "Werkelijk om van te kotsen."

Als je wilt weten waar hij het over heeft is het handig om even te kijken naar de video in dit artikel. Gewoon, zodat je even kunt genieten van de hoge kwaliteit spiritualiteit die gemoeid is met The Passion. Ahem.

"Alles komt, alles komt goed." Want dat is de gesimplificeerde boodschap van de énige 'Jezus' die nog enigszins goedgekeurd wordt in onze cultuur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer