Winston Gerschtanowitz loopt tegen de lamp. Winston doet hier een Sywertje!

Winston Gerschtanowitz loopt tegen de lamp. Winston doet hier een Sywertje!

Gisterenavond was het gesprek aan de talkshowtafels van de mannen van Vandaag Inside (SBS6) en Jinek (RTL4.) Het heeft er schijn van dat Winston Gerschtanowitz zichzelf aan het verrijken is met zijn goede doel EarthToday. Doet Gerschtanowitz hier Sywertje? Het lijkt er wel op.

Het miljonairsblad Quote heeft onderzoek gedaan naar de gangen van Gerschtanowitz. Met EarthToday kunnen mensen een vierkante meter natuur adopteren om zo de wereld te beschermen. Dit doel ademt idealisme uit maar schijn bedriegt als je de bevindingen van Quote leest. Een onderzoeksteam heeft een jaar lang onderzoek gedaan met als resultaat een tien pagina’s tellend artikel over het ‘goede doel’ van Gerschtanowitz. De grote conclusie van dit onderzoek is dat Gerschtanowitz en zijn vrienden kunnen gaan cashen als alles volgens plan verloopt. Gerschtanowitz en zijn vijf compagnons kunnen over een jaar of zeven zo’n 3,6 miljard euro verdelen.

Hoe gaat dit in zijn werk? Quote legt het uit: “EarthToday zegt dat mensen vierkante meters kunnen kopen. Zo’n meter kost 1 euro 20, een koopje. 1 euro gaat naar het goede doel, 5 cent is voor de Belastingdienst en de andere 15 cent gaat naar EarthToday. Kopers krijgen dan ook een certificaat.” Natuurlijk hebben Gerschtanowitz en zijn compagnons ook certificaten. “Een heleboel. Miljarden zelfs. Alleen betaalden zij er niet 1 euro 20 voor, maar 0,0003 euro. Over een paar jaar moet iedereen die certificaten weer kunnen doorverkopen om de wereld nóg mooier te maken met nóg meer bomen en blije dieren" aldus Quote.

Krijgt u hier ook zo'n dejavu gevoel van? Gerschtanowitz doet dit allemaal voor het algemeen belang. Waar hebben we dit eerder gezien? Jazeker bij Sywert van Lienden. Die ging ook de boer op om mondkapjes te kopen om de samenleving ''te helpen''. De winst die Sywert en zijn compagnons maakten was bijvangst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer