Friese VVD'er Duk Pool maakt nep account om FNP in diskrediet te brengen

Friese VVD'er Duk Pool maakt nep account om FNP in diskrediet te brengen

Toen de VVD nog niet links was afgeslagen... Bron: VVD

Blijkbaar heeft de Statenfractie van de VVD Fryslân heel veel last van de Fryske Nasjonale Partij (FNP) dat het Statenlid Duk Pool een nep account op social media heeft aangemaakt om deze partij in een slecht dag licht te brengen. In een democratie gaat men met elkaar in debat een hoopt men met elkaar met woorden te overtuigen. Waarschijnlijk gaat dit de Friese VVD Statenfractie slecht af in de Friese Staten anders gaat men het niet zo vies spelen.

Statenlid Pool (VVD) heeft een nepaccount aangemaakt en deed zich als iemand anders voor om het FNP in diskrediet te brengen. Met dit nepaccount @fnpfoarfryslan ging Pool journalisten volgen. Dit treiter account heeft gevolgen gehad voor de FNP. Een lid van de FNP heeft zijn lidmaatschap opgezegd na een tweet van het nep account. In een reactie aan de Leeuwarder Courant laat fractievoorzitter Sijbe Knol van de FNP weten dat het vertrouwen in het betreffende statenlid zwaar geschaad is. "Dit gaat te ver in tijden van fake news." Knol hoopt dat de VVD maatregelen neemt tegen dit statenlid.

Het aanmaken van een nep account is laf en totaal niet integer. In een tijd dat de kiezer massaal het vertrouwen verliest in de politiek kan dit echt niet. Dit voorval helpt ook niet om het vertrouwen terug te winnen en doet onze democratie veel schade toe. Pool zegt in de Leeuwarder Courant dat deze actie als een grapje moet worden gezien. "Er zit wat frustratie over de wolven en dan doe je zulke dingen", zegt Pool. "Het had niet gemoeten. Verder wil ik er niet te veel over zeggen."

?s=20&t=_umL776cCF8W6pPCpJHenQ

Pool heeft inmiddels de juiste conclusie getrokken en is opgestapt. De verhoudingen in de Staten van Fryslán staan nu op scherp.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer